mandag 30. januar 2012

Cecilie Skog, Trine og VR45


Ordet ski kommer fra det gammelnorske "skid" og betyr egentlig en skie eller et kløyvd vedstykke. Funn viser at ski har vært i bruk over store deler av Sibir og Europa i 4-5000 år. 

"Et kaldt drag henger i lufta, varmt og herlig godt under skidressen og dunvesten. Det knaser i løypene når vi trasker oppover første bakken fra Marikollen med gode klyv. En fantastisk skidag har begynt..."

Meg og Cecilie i dag- en god skitur fylt med glede og latter, flott natur, overvann, primitive spor og morsomme utforkjøringer...
Med en litt syk kropp hang jeg på så godt jeg kunne, og jeg visste jo at etter skituren ventet rykende varm kaffe og sjokkis i Vestlivegen 2 på Fjerdingby:))) For en vidunderlig dag med deg, Cecilie:)

I november 2009 spenner Cecilie Skog på seg skiene. Foran henne ligger Antarktis, bak henne henger en pulk på 136 kilo. Som den første i verden vil hun, sammen med Ryan Waters, gå på ski over hele kontigentet, fra kyst til kyst- uten hjelp i form av etterforsyninger, skiseil eller hunder. Underveis skriver Cecilie dagbok, der hun forteller om sol og sastrugi, om glede, stor natur og sorg.
LES DENNE!

ANTARKTIS [-71 dager, 1800 kilometer og èn million tanker.-], om turen, da hun ble første som krysset Antarktis bare ved hjelp av ski og egen muskelkraft (uten vind- skiseil eller annen bistand underveis) samme med Ryan Waters.