onsdag 2. mai 2012

Dag 15

Akkurat nå befinner jentene seg på Grønlands høyeste punkt, nærmere bestemt 2485 moh. I dag skinte solen ned på dem da de våknet, og den fortsatte å skinne utover dagen. Det har vært helt vindstille i nesten hele dag, og temperaturen har ligget på rundt -20 grader. De har gått i bare ulltrøyer, siden sola har varmet så mye.

I løpet av de siste dagene har det vært mye dårlig vær. Snø, stiv kuling og kulde har preget dagene, og dette har tæret på jentene. De har gått i 10-12 time hver dag, og ligger nå faktisk foran skjemaet. Jentene er over halvveis, og nyter hver eneste dag på isen. Dagens høydepunkt er å komme inn i teltet, krype ned i soveposen, og spise mat. De merker at de har fått veldig økt matlyst, og spiser nesten ved hver anledning. Jentene tenker mye på familiene sine, og hilser masse til de der hjemme.

Trine og Thea hilser masse til klassen sin på Norges idrettshøgskole, og sier de skal åpne pakkene fra dem i morgen. De har fått med seg det tragiske som har skjedd med svømmeren Alexander Dale Oen, og tankene deres går til familien hans.

Skrevet av Synne Alsgaard Wilhelmsen