søndag 29. april 2012

Dag 10 og 11

I går våknet jentene opp til "whiteout", som ifølge Wikipedia er en værtilstand der sikten er redusert på grunn av snø. Sola tittet heldigvis fram i løpet av dagen, men avla bare en kort visitt. De gikk i hele tolv timer, fra 09.00-21.00. Jentene gikk til sammen 30 km, og vanskelige forhold gjorde til tider disse kilometerne svært tøffe. Våt snø som festet seg som store kladder under skiene og vann som frøs til is, preget dagen.

Jentene beskriver dag ti som veldig spesiell. Etter tolv timer på ski var jentene klare for å sette opp teltet, men værforholdene gjorde dette rett og slett umulig. Det var full storm, og ansiktene deres var dekket av is. De så visst ut som tre istapper, der de sto og prøvde å få opp teltet. Det som var litt spesielt med akkurat denne dagen, var at Dye-2 lå 300 meter foran dem da de først prøvde å slå leir. Dye-2 er en amerikansk base, som ble brukt av amerikanerne under den kalde krigen. Her plasserte de kraftige radarer som overvåket luftrommet i tilfelle Sovjetunionen bestemte seg for å angripe USA med bombefly. Dye-2 ble imidlertid forlatt av amerikanerne, og jentene beskriver bygningen som spøkelsesaktig. Da de fant ut at det ikke var mulig å sette opp teltet, bestemte de seg for å prøve lykken inne i Dye-2. De trasket bort, akte seg ned til inngangen, og la seg i det de tror var en garderobe. Det var helt mørkt og som sagt veldig spøkelsesaktig .
Etter en krevende og slitsom dag, sovnet jentene fredfullt inne i Dye-2. Trine beskriver dagen som "jævlig".


Bildet av Dye-2 er hentet fra Google.





Etter tolv timer i drømmeland, våknet jentene opp uthvilte og klare for en ny dag på isen. Før de forlot bygningen, tok de seg tid til å gå igjennom den. De beskriver dette som veldig spesielt. Siden Dye-2 inneholder sprengstoff, tok ikke jentene sjansen på å varme opp vann. Dette medførte at de ikke hadde så mye vann å gå på i løpet av de fire timene de gikk. Jentene fortalte også at seks amerikanere plutselig kom inn i Dye-2.

Wenche åpnet i dag opp pakken fra Middagsklubben, Thea åpnet opp pakken fra foreldrene sine, og Trine åpnet opp pakken fra Gro, Janne, Trude og Tone, som inneholdt spa-produkter, tørrsjampo og godteri. De var alle veldig fornøyde, og takker de der hjemme. De sier også at de har det veldig bra, og koser seg i hverandres selskap.

Skrevet av Synne Alsgaard Wilhelmsen