fredag 10. februar 2012

Coldplay og Chris Brown


Med Coldplay og Chris Brown på ørene skulle jeg for første gang mandag 6. februar teste ski, feller, bindinger og sko. Været viste seg fra sin aller beste side med masse vind, masse snø i lufta og masse snø på bakken.
Jeg gikk utenfor løypene for å gjøre det mest mulig identisk med Grønlandsisen. Jeg storkoste meg over Ramstadsjøen med snøen piskende i ansiktet, og jeg kjente hvor vanvittig jeg gleder meg til Grønlandsisen...

Glittertind er den klassiske skien til fjellbruk. Den er stødig, allsidig og spesielt egnet for å gå på ski utenfor løypa eller i puddersnø. Skien har en bred tupp som gjør det lettere å tråkke opp løyper i upreparert snø og stålkantene i full lengde sikrer godt grep selv om snøen blir hard.




Paris Expedition Sled-sklibrett passer for alt fra polekspedisjoner til aketur... Den perfekte pulk for de som skal trekke med seg mellom 30-60 kilo. Vekten er på skarve 2,2 kilo, lengden er ca. 150 cm. og innvendig bredde 40 cm.
Sklibrettet har fantastisk gli. Kan gjerne brukes etter hverandre dersom det er mye volum- vi skal bruke to brett etter hverandre. Eller legge det ene som lokk når terrenget er ulendt. Vi som skal ha med sklibrettet på skikkelig tur har lagd løkker med 4 mm tau i alle hullene rundt brettet. Så bruker vi  2 "bilstrikker" som tres gjennom løkkene, på den måten får vi en tight og god last som det er lett å komme til. Oppi sklibrettene har vi store blå pakkposer hvor vi oppbevarer alt utstyret.


Under skiene skal vi bruke Intelligrip Skin- Disse er laget med Mohair av aller høyeste kvalitet og polyeten, som også brukes i sålene på våre toppmodeller (ski) På denne måten unngås det isdannelse og skifellen er rask og enkel å legge på i løypa. Intelligrip Skin tar så liten plass at den får plass i lomma, ryggsekken eller i drikkebeltet. Intelligrip Skin sine unike egenskaper gir like godt feste som tradisjonelle skifeller, men med en helt annen glid og skifølelse. Uansett om du går på ski utenfor allfarvei eller i preparerte løyper, er Intelligrip Skin lett å legge på ved behov. Den fungerer like godt på brede som på smale ski, ved lette smøreforhold kan du oppbevare Intelligrip Skin i lommen også feste den på det smurte underlaget når været endres. Madshus Intelligrip Skin er den perfekte løsningen hvis det skulle oppstå vanskelige smøreforhold underveis!!!


Alfa Extreme North Pole GTX- Nyutviklet innovativ ekstremstøvel med løs utskiftbar 100% ull- innerlinning (ullkartank), integrert Cordura gamasje som holder snøen ute og Gore-Tex med isolasjon for ekstremkulde. Tapet glidelås. Alt dette er lik en varm, tørr og komfortabel sko :)))

Bruksområder er, ekspedisjoner og skiturer i ekstremkulde.




Rottefella BC Magnum fjellskibinding- Rottefella er en velkjent aktør på det norske markedet med tanke på bindinger. De har et utvalg som spenner
fra racing, vanlig langrenn, barn, fjellbruk og ekstrem
telemark. Vi skal bruke den kraftigste bindingen i NNN systemet i deres Back Country (BC) serie. BC serien er tiltenkt allsidig tur- og fjellskiløping.
BC Magnum er med sine 67 mm en veldig brei
binding. Bredden gir en stor kontaktflate mellom
støvelflate og bindingsplate noe som fører til en
meget god stabilitet og meget god skikontroll.
Bindingen har manuell åpne/ lukke mekanisme.

Utstyret stod så langt til de grader til forventningene. Skoene var digge, skiene like så, solide gode bindinger og fantastiske feller som satt godt, samtidig som de hadde en helt unik glid. Pulken har jeg jo god erfaring med fra andre turer.
Gleder meg til flere småturer. Og ikke minst til vår første treningssamling på Hardangervidda i slutten av februar...