søndag 22. april 2012

Dag 5

Jentene har nå fullført sin femte dag på isen. I dag våknet de opp til -7 grader, blå himmel og kraftig vind. Heldigvis avtok denne vinden i løpet av dagen. De har gått langt i dag, men spesifiserte ikke akkurat hvor langt. Dagen i dag ble lagt opp på samme måte som i går, med økter på femti minutter og ti minutters pause. I pausene spiser de og deler tanker med hverandre. I dag har de også sett spor etter en annen ekspedisjon, noe som gjør at de ikke lenger føler seg så alene på isen. Jentene synes det er tungt å gå, men alle er enige om at det er verdt det. Siden jentene stort sett har hatt solfylte dager, har de vært veldig nøye med å bruke høy solfaktor for å unngå å bli solbrente.De har det fortsatt veldig bra, og nyter hverandres selskap. Alle er enige om at de har like dårlig humor. Da jeg snakket med jentene i stad, skulle de snart spise god mat utenfor teltet, før det var tid for å krype ned i soveposene.

Jentene har forresten litt problemer med å få ladet opp de elektriske apparatene sine, derfor er det ikke sikkert vi hører fra de på noen dager.

Skrevet av Synne Alsgaard Wilhelmsen

Dag 4

I dag våknet jentene til -16 grader, blå himmel og vind. De ga seg i vei klokka ni på morgningen, og valgte å gi seg etter hele ni timer på isen.Det har vært en tung dag i sporet, men humøret har hele tiden vært upåklagelig. De har delt opp dagen i økter på femti minutter, med ti minutters pause etter hver økt. Fire av til sammen ni økter ble gått med stegjern og staver, mens resten ble utført på ski. De har byttet på å gå foran etter hver pause, slik at alle kunne være med på å dra. Jentene har i løpet av dagen kommet opp på 1091 høydemeter, og går ca 3,5 kilometer på ski hver time. Pausene er helt klart et av dagens høydepunkter, noe som henger sammen med at de da kan kaste i seg mye av alt det gode de har med seg. Landskapet består ikke lenger av fjell, men kan nå beskrives som et stort, hvitt teppe. Som sagt har humøret vært på topp, og de smiler, ler og har det veldig bra. Jentene er, som sikkert mange har skjønt, sammen store deler av dagen, men nå har de også begynt å drømme de samme drømmene. Dette kan bli en interessant utvikling i ukene framover...

De hilser til alle venner og bekjente.

Skrevet av Synne Alsgaard Wilhelmsen