tirsdag 31. januar 2012

Spektakulært med "Ronny"

Det kommer garantert til å bli dager der snøen laver ned og vi må tråkke spor. Da er det greit å ha øvd på det! 
I går gikk turen i opp til Ullevålseter til Skjersjøen, via Aurtjern. Etterhvert tilbake til Låkeberget, via Hammeren. Jeg og "Ronny", som han nå heter, har slåss litt i det siste. Ikke bare er han blytung, men han har tendens til å kjøre på meg, spesielt i nedoverbakkene... Han tar liksom ikke hensyn! Jeg ga han derfor en skikkelig utfordring mellom trærne, i "elgskogen" på vestsiden av Skjersjøen, et godt stykke inni marka.
Undertegnede kavet i 15 cm nysnø, i ganske tett skog, for å lære "Ronny" hvordan det kan bli over isen. 


Det knaket mellom trærne og jeg observerte tydelige, ferske elgspor. En liten stund tror jeg begge var mer nervøs for elgen, enn at andre turgåere skulle oppdage oss, og tro at vi hadde noe annet enn kalksekker i pulkbagen :) Tenk hvis noen hadde sett oss..


Vel nede på Skjersjøen møtte vi overvann mellom isen og nysnøen. Det gjør at det kladder på fellene. Jeg var aldri i tvil om at isen er sikker å gå over, men stoppet naturligvis opp et par ganger og tok sjekken. De eneste spora jeg kunne skimte over isen var elgspor! Det ble en innholdsrik tur i går og jeg trives veldig godt med å traske avgårde, i ingenmannsland- med stø kurs fremover!