onsdag 22. februar 2012

Påskestemning

Det er mange planleggingsdetaljer som skal på plass i disse dager, alt fra bankgaranti til testing av innersokker og mat- og ikke minst trening! Vi har hele tiden tenkt at god planlegging er nøkkelen til suksess. Likevel trenger man ikke gjøre det vanskeligere enn nødvendig, men må samtidig tenke seg ulike scenarier underveis. Neste uke skal vi til Finse, for å teste utstyr og drille rutiner inni og utenfor teltet. Boka til Aleksander Gamme er utrolig bra! Mange tips og veldig inspirerende!





Amfibi er en av samarbeidspartnerne våre. De har gitt oss veldig god pris på teltet vi skal bruke. I går var det oppe for første gang. Jeg satte det opp uten problem, det skal sies at forholdene var perfekte, ingen vind-ikke kaldt, sånne dager tror jeg det blir få.. eller ingen av over Grønland ;)


Liggeunderlag er viktig! Er du en av de som stadig ligger på underlag som enten sklir unna, blir fri for luft i løpet av natten eller som er altfor smalt eller tynt? Jeg tror vi har funnet det perfekte, gleder meg til å teste ut Exped liggeunderlag. Det tok lengre tid å få luft i det enn jeg hadde tenkt, men til gjengjeld var det mer isolerende og mykt. Dere får høre etterhvert. 

Her ligger jeg å tenker på hvordan jeg skal få laget en såkalt arctic bedding. Det er ikke å få tak i for tiden. Ganske genial oppfinnelse, men den som har vært på markedet, er ikke vanntett, vi vurderer å få sydd/ laget en selv. Noen forslag til "syersker" der ute? Eller vet dere hvor lange glidelås og gore-tex kan kjøpes?
Arctic bedding er "en pose" med glidelås som man enkelt frakter liggeunderlag og sovepose i utslått stand, oppå pulken.