mandag 14. mai 2012

Jakten på pizza...

Den første delen av dagen i dag ble brukt til å gå til det lokale posthuset i Isortoq. Jentene gikk hit iført joggesko og med hver sin pulk etter seg. Besøket skyldtes at de ønsket å veie og sjekke bagasjen sin, og til alles store fortvilelse viste vekta at de fremdeles har overvekt. Jentene trasket så videre til toppen av Isortoq mens de kastet innpå med sjokolade og nøtter. Denne strekningen var ikke lenger enn ca 150 meter, men det var veldig bratt å gå. Fra denne toppen skulle ferden gå videre til Tasiilaq med helikopter, noe jentene gledet seg veldig til. Dette var også Theas første helikoptertur, og forventningene innfridde virkelig. Alle beskriver turen som fantastisk. Fra vinduet kunne de se litt av breen de hadde gått på, den fantastiske naturen Grønland har å by på, og alle de høye, spisse fjellene som badet i sol.

Etter ca 20 minutter i helikopteret, begynte jentene å skimte byen Tasiilaq mellom fjellene. De syntes det var som å kjøre over Legoland, siden alle husene var så små, søte og fargerike. Tasiilaq er en av de største byene på Grønland, og har ca 2000 innbyggere. 
Bildet er hentet fra Google.

Da jentene endelig kom fram, begynte en iherdig jakt på pizza. Pizza er noe de har gått og drømt om nesten helt siden starten av ekspedisjonen, og tålmodigheten begynner snart å renne ut... De prøvde seg først i en liten lokal matbutikk, men her var det ingen pizza å sette tennene i. Det var imidlertid mye annet godt å finne der, som øl (etterlengtet), sjokolade, pølser, godteri, loff (Trine styrtet en helt alene) og syltetøy. Jentene fant etter hvert ut at det fantes en pizzarestaurant i nærheten, men den åpnet ikke før fem. De bestemte seg derfor for å slå ihjel tiden med å gå opp på en topp og nyte utsikten der med et par øl. Denne utsikten beskriver jentene som helt magisk. På denne toppen spøkte de med at de var på "Dye-3", siden det fantes en stor parabolantenne der. 

Sjokket og ikke minst skuffelsen var til å ta og føle på da jentene ankom denne pizzarestauranten og fant ut at den var stengt. De måtte derfor pent vende tilbake til hotellet sitt og fortsette matfesten der. Både Trine, Wenche og Thea er veldig opptatte av å få "bollekinnene" sine tilbake, så de dytter derfor innpå med mat ved hver anledning de får. Hotellet deres ligger på en topp i Tasillaq, og de har utsikt over en vakker fjord. 

Jentene har de siste dagene prøvd alt for å komme hjem tidligere, men de har dessverre ikke lyktes. De kommer derfor hjem på torsdag, hvis alt går som det skal. 

Skrevet av Synne Alsgaard Wilhelmsen 

Store opplevelser i Isortoq

Helga i Isortoq  har vært en fantastisk avslutning på en super tur, vi er glade for å ha roet ned og snakket om turen og hva vi faktisk har opplevd.

Vi kom luskende bakveien inn til landsbyen og ble møtt av to arbiedere som vinket til oss fra land, ingen velkomstkomite eller folk å se så vi lurte på om vi hadde kommet rett. Det hadde vi og etter å ha snuset på alle godsakene i butikken ble vi innlosjert på Samfunnshuset. Luksus med eget rom, seng, sengetøy, dusj, og kjøkken til å lage mat og kose seg:-) I tillegg fikk vi hilse på innbyggerne som også benytter seg av samfunnshuset som en møteplass og bruker dusj og vaskerom. Byen er som en liten "kolonihage" i veldig dårlig forfatning, med 45 hus,ca 100 innbyggere, 200 hunder - og nå er vi på hils med alle.
Vi ble invitert hjem til en lokal familie, noe som var veldig hyggelig!

Lørdagen tok vi i mot Hvitserk gjengen som også har krysset isen, hyggelig med noen å utveklse erfaringer og opplevelser fra turen med. Vi hilser til gjengen:-)

I dag har vi vært på Gudstjeneste, og vi var de eneste som møtte...(selv om det er mange som burde vært her..) en koselig og pen liten kirke på toppen av landsbyen med nydelig utsikt over is og fjell landskap.
Så var det tid for sel jakt!! Vi har vært med den lokale jegeren Karl og hans 17 hunder på jakt etter sel. Nydelig vær, isfjell, sol, varmt, 0 grader og vindstille - Lykke i 4 timer!!
I løpet av turen så vi tre seler, den første var det et annet hundespann som skremte ned i vannet igjen til Karls sin store irritasjon - det var nesten...
Den siste var på hengende håret at han fikk skutt, men den dukket ned rett før han ladet rifla. Kjempe spennende for oss tre å være en del av dette samfunnet i noen dager. Spennende å se hvordan de jakter og lever. Disse jegeren har et trent øye og ser ting vi bare kan ane i det fjerne.

Vi har også fått god kontakt med presten, som også er lærerinnen, og nå har vi fått komme inn på skolen og se hvordan det er der og fått låne datamaskin med nettilgang, det ordner seg for snille jenter:-)

Nå ser vi frem til å reise videre i morgen med helikopter til Tassilaq og Kulusuk, deretter til Reykjavik og endelig Norge i løpet av uka- hurra!!!!!

Bilder fra turen og mer om alt  vi har opplevd kommer etterhvert og det gleder vi oss til å dele med dere, så følg med videre på bloggen.

Mange ( endelig..) varme klemmer fra Wenche, Trine og Thea