mandag 7. mai 2012

Dag 19 og 20

I går merket jentene, til sin store glede, at det begynte å gå nedover. Dette gir litt ekstra motivasjon, og jentene går som bare det.

De våknet i går opp til sol, blå himmel og litt vind. Snøen var lett å gå på, noe som resulterte i at jentene tilbakela tre mil uten så store problemer.Jentene presiserte imidlertid at de ti øktene til tider var litt utfordrende, i og med at de hele tiden måtte veksle mellom å gå oppover og nedover.

Til Trine og Theas store glede, arrangerte i går Wenche en femretters middag i teltet. Hun hadde pyntet med ballonger, og delte gladelig ut sugerør og servietter. Til forrett serverte hun tapas, lefser og Baileys, noe som definitivt falt i smak hos de to andre jentene. Til hovedrett slo Wenche virkelig på stortromma, og serverte kalkunskinke og pasta i deilig fløtesaus. Forventningene til desserten var til å ta og føle på, og da Wenche annonserte at desserten besto av gelé med vaniljesaus og Smash, brøt jubelen løs i teltet. En fin avslutning på en fin dag.

I dag våknet jentene også opp til sol og blå himmel, og utover dagen opplevde de også litt vind. Sola varmer veldig, så jentene er nøye med å beskytte seg med solkrem. I dag har jentene begynt å se kysten i det fjerne, noe som betyr at de snart er i mål. I løpet av ekspedisjonen har de blitt "eksperter" på både flytider og flytyper som flyr over Grønland, noe de synes er ganske morsomt. Jentene har i dag beveget seg 400 høydemeter på fire mil, noe de er fornøyde med. Som jeg skrev på starten av innlegget, begynner det så smått å gå nedover, men jentene kan ikke sette seg i "hockey" riktig ennå.  De sier de sover bedre om natta nå, noe som henger sammen med at det begynner å bli varmere om natta.

Både Wenche, Thea og Trine begynner nå å glede seg til å komme hjem til familie og venner, og hilser masse fra isen.

Skrevet av Synne Alsgaard Wilhelmsen