mandag 7. mai 2012

Dag 19 og 20

I går merket jentene, til sin store glede, at det begynte å gå nedover. Dette gir litt ekstra motivasjon, og jentene går som bare det.

De våknet i går opp til sol, blå himmel og litt vind. Snøen var lett å gå på, noe som resulterte i at jentene tilbakela tre mil uten så store problemer.Jentene presiserte imidlertid at de ti øktene til tider var litt utfordrende, i og med at de hele tiden måtte veksle mellom å gå oppover og nedover.

Til Trine og Theas store glede, arrangerte i går Wenche en femretters middag i teltet. Hun hadde pyntet med ballonger, og delte gladelig ut sugerør og servietter. Til forrett serverte hun tapas, lefser og Baileys, noe som definitivt falt i smak hos de to andre jentene. Til hovedrett slo Wenche virkelig på stortromma, og serverte kalkunskinke og pasta i deilig fløtesaus. Forventningene til desserten var til å ta og føle på, og da Wenche annonserte at desserten besto av gelé med vaniljesaus og Smash, brøt jubelen løs i teltet. En fin avslutning på en fin dag.

I dag våknet jentene også opp til sol og blå himmel, og utover dagen opplevde de også litt vind. Sola varmer veldig, så jentene er nøye med å beskytte seg med solkrem. I dag har jentene begynt å se kysten i det fjerne, noe som betyr at de snart er i mål. I løpet av ekspedisjonen har de blitt "eksperter" på både flytider og flytyper som flyr over Grønland, noe de synes er ganske morsomt. Jentene har i dag beveget seg 400 høydemeter på fire mil, noe de er fornøyde med. Som jeg skrev på starten av innlegget, begynner det så smått å gå nedover, men jentene kan ikke sette seg i "hockey" riktig ennå.  De sier de sover bedre om natta nå, noe som henger sammen med at det begynner å bli varmere om natta.

Både Wenche, Thea og Trine begynner nå å glede seg til å komme hjem til familie og venner, og hilser masse fra isen.

Skrevet av Synne Alsgaard Wilhelmsen



3 kommentarer:

Anonym sa...

Heisann jenter!!

Høres ut som stemningen er på topp, selvom dere har lagt mange mil bak dere:)) Helt sikkert en god følelse å kjenne at det går litt nedover!!! Stå på videre, jeg er imponert!! Heia Thea mor:) Stor varm klem fra Anitaå

Merethe Evensen sa...

Hei Thea!
Det har vært fantastisk morsomt å følge dere, både i røft vær og fint vær. Må vel være en lettelse å se kanten og enden av turen og at alt til nå har gått nesten som planlagt. Veldig morsomt å lese at dere virkelig koser dere med alt snaddere dere har pakket med i pulken :-) Her på Konnerud spretter våren frem, bare å glede seg til 17. mai og dere er tilbake! Ønsker dere en flott tur videre. Dere er de tøffeste damene!!! Klem fra Merethe (11/4)

Silset sa...

Hei Trine!

Gøy å følge dere - utrolig tøft at dere lever ut drømmen! Ønsker dere god tur videre på de siste etappene.
Var en tur innom Vestliveien idag og hentet Christoffer etter trening. Hyggelig og skravle litt med Tiril og Terje igjen.

PS: Christoffer missunner dere all godisen som er pakket ned i pulken!

Hilsen Christoffer, Ingunn og Per Olav.