onsdag 9. mai 2012

Dag 21 og 22

Været i går var preget av mye sol, men også av mye vind. Denne vinden gjorde det til tider krevende å gå, men jentene beskriver fortsatt gårsdagen som en fin dag.

Dagen i går bar preg av litt drama, da verken Trine, Thea eller Wenche fikk av seg sin høyre ski. Jentenes høyre sko satt nemlig fast i skibindingen. De gjorde alt de kunne for å få løsnet skibindingen sin i løpet av gårsdagens ti økter, men til ingen nytte. Da jentene skulle sette opp teltet for natten og ikke fikk tatt av seg sin høyre ski, begynte tålmodigheten deres å bli borte. Etter å ha prøvd nesten alt for å få løsnet skibindingene, bestemte jentene seg rett og slett for å "drite" i at skibindingene ikke ville løsne, og alle la seg derfor i teltet med en ski på høyre bein. De håpet at bindingene ville løsne i løpet av natten, men skuffelsen ble stor da de våknet...

Dagen i dag begynte derfor litt dårlig, i og med at jentenes høyre skibinding ennå ikke hadde løsnet. Men da de hadde gått fem økter i dag, klarte de endelig å få løsnet disse skibindingene ved å helle på varmt vann. Bindingsmarerittet var over, og jubelen brøt løs på isen. Riktignok er jentene glad i ski, men de liker å sove adskilt fra dem om natten...

I dag har jentene bare hatt stor sol og blå himmel, og til alles store glede har de også sett fjell, både i syd og øst. Siden ekspedisjonen er ved veis ende, drar de nå bare én pulk hver. Jentene har gått tre mil i dag, og er stolte av å fortelle at de kommer i mål i morgen, hele tre dager før de egentlig skal. I dag var derfor den siste dagen de gikk oppe på platået, noe jentene synes er litt rart. I morgen skal de altså ta seg ned brefallet, enten på ski eller med bruk av stegjern. De gleder seg til å komme ned i morgen. 

Siden de kommer ned litt raskere enn først antatt, håper jentene folk med et privatfly eller et helikopter stående i garasjen, kommer og henter dem. 

Jeg må si at jeg er veldig stolt av hva disse tøffe jentene har fått til, og det er jeg sikkert ikke alene om å være. Dere er tøffe!

Både Wenche, Trine og Thea hilser hjem.

Skrevet av Synne Alsgaard Wilhelmsen

5 kommentarer:

Anonym sa...

Helt enig, vanvittig tøffe jenter!
Klem Linn Anette

Anonym sa...

Hallo jenter!!!

Så flott jenter... 3 dager før tiden!! Jeg er imponert!!
Gleder meg til å høre historier og se bilder:))
Velkommen hjem igjen Thea !!!

Klem Anita

Trine sin mamma sa...

Snipp,snapp,snute og så var eventyret ute.
Lest bloggene. Virker som om dere har hatt en fin tur og uten for mange problemer.Håper dere selv er fonøyd og at alt har stått til forventningene.Regner med at mange venter på dere nå. VELKOMMEN TILBAKE.

Anonym sa...

håper på masse bilder !! Dette er fenomenalt. Er glad alt har gått fint. Ingen lek dette Thea !! Hilsen Geir

Anonym sa...

Gratulerer jenter, godt gjort. Gleder meg stort til å se bilder av dere i teltet med ski på. Må innrømme at jeg sitter her og flirer litt, selv om det sikkert ikke var så gøy for dere. Regner ikke med at dere sov godt den natten :-) Håper det kommer noen å henter dere... Kanskje du rekker jentekveld hos Tone den 15, Trine ;-) Gleder meg til å se masse bilder. Klem fra Gro